top of page

Wij werken enkel met hoge kwaliteitsproducten want kwaliteit gaat bij ons voor op kwantiteit!


U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over deze producten, aanbiedingen en andere opties.

TOEPASSING EN FUNCTIE


Schlüter-DILEX-AS is een kant-en-klaar tweedelig voegprofiel voor de flexibele aansluiting van de tegelbekleding op inbouwelementen zoals badkuipen, douchebakken, deuren raamkozijnen. Schlüter-DILEX-AS is geschikt voor tegels of natuursteen met een dikte van 4 tot 10 mm.

Schlüter-DILEX-AS wordt met het trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlak vast onder de tegelbekleding verankerd. Het deel van de groef-mesverbinding is voorzien van een kleefstrip uit foam, die op het bouwelement wordt gekleefd, zodat die bewegingen tussen de tegelbekleding en het bouwelement opneemt.


Het profiel doet geen dienst als afdichting, maar vormt door zijn tweedelige groefmesverbinding ? zelfs bij een hoogteverandering - toch een barrière tegen water. De nodige afdichtingsmaatregelingen moeten worden genomen voordat het profiel wordt ingebouwd.


Schlüter-DILEX-AS voorkomt geluidsbruggen en dempt op die manier de geluidsoverdracht. Als toebehoren zijn bijpassende eindkapjes en binnenhoeken leverbaar.

Schlüter®-BEKOTEC-THERM is de betrouwbare bekledingscontructie-techniek met een beperkte opbouwhoogte. In combinatie met de bijhorende verwarmings- en regeltechniek wordt een energiebesparend en snel reagerend vloerverwarmingssysteem met een zeer lage aanvoertemperatuur verkregen.

Het systeem berust op de noppenplaat Schlüter®-BEKOTEC-EN, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/of contactgeluidsisolatie wordt gelegd.

De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de Schlüter-verwarmingsbuizen in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd. De dikte van de klassieke cementdekvloer CT-C25-F4 (ex ZE 20) of CA-C25-F4 (ex AE20) die op de noppenplaat wordt gestort, bedraagt slechts 8-25 mm boven de noppen en verwarmingsbuizen. Dit betekent dat tussen de noppen de dekvloer ten minste 32 mm dik is.

De krimpverschijnselen die zich tijdens het uitharden van de dekvloer voordoen, worden via microscopische kleine haarscheurtjes in het raster van de noppen afgebouwd, zodat er geen drukspanning, veroorzaakt door de krimpvorming, kunnen optreden. Dat betekent dat de dekvloer niet langer moet worden verdeeld in door voegen gescheiden velden. Opgaande constructie-elementen worden met randstroken losgekoppeld, voegen in de constructie worden overgenomen.

Zodra de BEKOTEC-vloer beloopbaar is, wordt de onkoppelingsmat Schlüter®-DITRA erop gelijmd. Daarop kunnen dat rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of natuursteen worden gelegd. In de bekledingslaag boven Schlüter®-DITRA worden met Schlüter®-DILEX zoals gebuikelijk op de voorgeschreven afstanden bewegingsvoegen aangebracht. Omdat er maar een relatief kleine dekvloermassa moet worden opgemwarmd of afgekoeld, reageert de vloerverwarming sneller en kan met lage aanvoertemperaturen worden gewerkt.

Schlüter-DITRA is een polyethyleenmat met zwaluwstaartvormig naar achteren opengewerkte vierkante reliëfs en een vliesweefsel aan de onderkant.

Schlüter-DITRA fungeert in combinatie met tegelbekledingen als afdichtingslaag, als dampspanningsnivelleringslaag bij vocht uit de ondergrond en als ontkoppelingslaag bij probleemondergronden.

De ondergrond moet effen en draagvast zijn. Voor het verlijmen van Schlüter-DITRA wordt een op de ondergrond afgestemde tegellijm aangebracht met een lijmkam (bij voorkeur 3 x 3 mm of 4 x 4 mm). Daar wordt dan Schlüter-DITRA met het vliesweefsel vol ingedrukt, waarbij het weefsel zich mechanisch in de tegellijm verankert. Houd rekening met de open tijd van de tegellijm.

De tegelbekleding wordt overeenkomstig de geldende verwerkingsvoorschriften vakkundig volgens het dunbedprocédé rechtstreeks op Schlüter-DITRA gelegd, waarbij de tegellijm zich in de langs achter opengewerkte vierkante uitdiepingen van de Schlüter-DITRA-mat verankert.

Functies :

Ontkoppeling

Afdichting

Dampdruknivellering

Spreiding van de belasting

Hechtcontact

kerdi shower productfiche (PDF — 500 KB)

Schlüter-KERDI-SHOWER is een modulair systeem om inloopdouches met keramische tegels en natuursteen te realiseren.

Voor de vier verschillende afmetingen kunnen hellingsplaten - naar keuze met onderbouwelementen - en sets voor de wandafdichting en bodemafvoer met

elkaar worden gecombineerd.

De basisafmetingen van Schlüter-KERDI-SHOWER zijn:


90 x 90 cm

100 x 100 cm

120 x 120 cm

150 x 150 cm

Schlüter-TREP-G en -GL zijn trapprofielen uit roestvast staal met een speciaal antislip loopvlak.

bottom of page