top of page

Bezoek onze nieuwe web site :


WWW.VDB-VLOERENTEGELWERKEN.COM

Op deze pagina kan u de nieuwste producten terugvindenElektrische temperatuurregeling nu ook voor wanden Schlüter®-DITRA-HEAT-E

Afzonderlijk gedefinieerde en behaaglijk warme zones creëren: dat kan met de Schlüter®-DITRA-HEAT-E elektrische vloertemperatuurregeling. Wat tot voor kort alleen mogelijk was voor vloerbekledingen uit keramiek of natuursteen, kan met dezelfde bekledingen nu ook aan de wand. Nieuwe sets voor wandtemper atuurregeling zijn nu beschikbaar om snel en veilig aangename warme oppervlakken te creëren. Bovendien heeft Schlüter-Systems een nieuwe thermostaat ontwikkeld voor het DITRA-HEAT-E systeem.

Elektrische systemen voor het verwarmen van wanden vinden steeds meer hun weg in het interieur. Met de nieuwe sets voor wandtemperatuurregeling biedt Schlüter-Systems de mogelijkheid om dit systeem eenvoudig in te bouwen. De Schlüter®-DITRA-HEAT-E-WS complete sets bevatten alle componenten voor de efficiënte verwarming van wandoppervlakken: vooraf gefabriceerde ontkoppelingsmatten en verwarmingskabels in overeenkomstige lengten zijn eveneens inbegrepen, net zoals de nieuwe Schlüter®-DITRA-HEAT-E-R thermostaat met touchscreendisplay. Omdat het systeem voldoet aan het algemene bouwtechnische testcertificaat (abP) als contactafdichting en de bekleding dankzij de bewezen DITRA-technologie wordt ontkoppeld, is het mogelijk om de wanden van een inloopdouche aangenaam warm te maken. De verwarmingsprestaties bij wandinstallatie variëren naar keuze tussen 136 W/m2 – dit bij plaatsing van de verwarmingskabels op de vloer om de drie noppen - of 200 W/m2 bij plaatsing om de twee noppen op de ontkoppelingsmat.

Met Schlüter®-DITRA-HEAT-E-R wordt ook een nieuwe, moderne thermostaat voorgesteld met gekleurd touchscreen-display voor een eenvoudige en tijdgestuurde elektronische temperatuurregeling van vloer- en wandbekledingen. Naar keuze kan het apparaat ofwel als thermostaat voor de vloerverwarming worden gebruikt, ofwel als thermostaat voor de vloerverwarming en kamerinstelling. Dankzij de afmetingen van 5,5 x 5,5 cm is de nieuwe thermostaat compatibel met de meeste courante schakelaar-afdekplaatjes.


Ditra heat


Schlüter®-DITRA-HEAT-E is een systeem waarmee u de vloertemperatuur elektrisch regelt en op die manier snel een aangename, warme vloer creëert. De verwarmingskabels van Schlüter®-DITRA-HEAT-E worden in de ontkoppelingsmat op die plaatsen gelegd waar de vloeroppervlakken snel en doelgericht moeten worden verwarmd. Door de flexibele temperatuurregeling en verwarmingstijden via de Schlütervloerverwarmingsthermostaatverwarmt u met Schlüter®-DITRA-HEAT-E uw tegels waar en wanneer u wilt.


Wanneer is elektrische vloerverwarming geschikt?


1) Temperatuurregeling van tegelvloeren in woon- en badkamers, als aanvulling op eenvolwaardig verwarmingssysteem (kamers waar u vaak blootsvoets rondloopt)


2) Gebouwen die weinig verwarmingsenergie vragen (bij v. passieve woningen), als reserveverwarming.


3) Het tijdelijk verwarmen van gebouwen die u slechts bij gelegenheid gebruikt, bij v. vakantiewoningen.

BEKOTEC Vloerverwarmingssyteem

Energiebesparend en garantie op

een barstvrije tegelvloer !


Opbouwhoogte chape tot een minimum herleid door dit systeem.

Bekotec erkend vakbedrijf

Bekotec vloerverwarming

Schlüter-BEKOTEC is de betrouwbare bekledingsconstructie voor barstvrije en goed functionerende zwevende dekvloeren en verwarmde dekvloeren met bekledingen uit tegels, natuursteen of andere bekledingsmaterialen. Het systeem is gebaseerd op de geëxpandeerde polystyreen noppenplaat Schlüter-BEKOTEC-EN, die rechtstreeks op de draagvaste ondergrond of op een in de handel verkrijgbare thermische en/ of contactgeluidsisolatie wordt gelegd. Op basis van de geometrie van de noppenplaat Schlüter-BEKOTEC-EN krijgen we een minimale laagdikte van de dekvloer van 32 mm tussen en 8 mm boven de noppen. De noppen zijn zodanig gerangschikt dat de bij het systeem behorende verwarmingsbuizen met diameter van 16 mm, voor het realiseren van een verwarmde dekvloer, in een raster van 75 mm kunnen worden geklemd. De vloerverwarming is goed regelbaar en optimaal geschikt voor lage temperatuurzones, omdat een relatief geringe dekvloermassa (bij 8mm dekking 28,5 l/m²) moet worden opgewarmd of afgekoeld. De optredende krimp tijdens de uitharding van de dekvloer wordt modulair in het noppenraster afgebouwd. Spanningen ten gevolge van de krimpvervorming kunnen dus niet optreden. Bijgevolg kan worden afgezien van een uitvoering van schijn- en

bewegingsvoegen. Als een cementdekvloer begaanbaar is, kan de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA worden verlijmd (calciumsulfaatdekvloer < 2 CM-%). Daarop kunnen rechtstreeks volgens het dunbedprocédé keramische tegels of natuursteen worden geplaatst. Uitzettingsvoegen in de bekledingslaag moeten met Schlüter-DILEX in de vereiste afstanden worden gerealiseerd. Scheurongevoelige vloermaterialen zoals parket of tapijt kunnen direct op de dekvloer worden gelegd zodra deze in voldoende mate is gedroogd.

bottom of page